Наздраве! В стаята – камина,
а между нас ни огън, ни романс.
Това, което беше, си замина,
а как да си спечелим втори шанс?
Наздраве! Вяло те посрещам...
А ти си тук. Навярно за добро.
Но как се правеше от нищо – нещо?
В камината пропуква се дърво.
Наздраве! Няма път към тебе,
когато между нас е буренак.
Сърцето ми за теб е само плевел,
ненужен като миналия влак.
Наздраве! В чашите се гонят
мечтите ни. Вечерята – на свещи.
Отпий, че този свят е чужд, а в оня
не знае се дали ще те посрещнат.
© Елена Биларева Все права защищены