21.03.2011 г., 20:02 ч.

Посрещане 

  Поезия » Любовна
866 0 15

Наздраве! В стаята – камина,

а между нас ни огън, ни романс.

Това, което беше, си замина,

а как да си спечелим втори шанс?

 

Наздраве! Вяло те посрещам...

А ти си тук. Навярно за добро.

Но как се правеше от нищо – нещо?

В камината пропуква се дърво.

 

Наздраве! Няма път към тебе,

когато между нас е буренак.

Сърцето ми за теб е само плевел,

ненужен като миналия влак.

 

Наздраве! В чашите се гонят

мечтите ни. Вечерята – на свещи.

Отпий, че този свят е чужд, а в оня

не знае се дали ще те посрещнат.

 

© Елена Биларева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??