7 авг. 2012 г., 17:11

Повод за клюки 

  Поэзия » Юмористическая
707 0 0

 

ПОВОД ЗА КЛЮКИ

 

Във един горещ следобед

гръмна музика пред блока.

В миг се насъбра народът

край площадката  широка.

 

Кой се жени - някой пита -

 през това горещо лято?

Кой - отвръща баба Мита -

ми на Денка дъщерята.

 

- Тихо, ето ги, излизат

и нали е сватба - викат.

Този, с лъскавата риза,

май ще да е годеникът.

 

- Ще се женят, няма как,

шепне тихо леля Тинка.

Нека поне сключат брак,

дете имат,на годинка.

 

Може ли таквиз неща?! -

някой чуди се в тълпата.

" Днестакваз е младежта,

много, много я не смятат...“

 

Писна гайдата...  Възтежко

заиграха сват до свата.

Повод имаха си днеска,

да клюкарстватженурята.

© Юлияна Донева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??