28 сент. 2017 г., 01:50

Позволи да приседна до тебе, рибарю! 

  Поэзия » Другая
526 9 20

Позволи да приседна до тебе, рибарю!
Да вкуся от въздуха морско-пенлив...
Да изхвърля със въдица хорската врява –
ще служи за стръв на прикрити вини.

 

Да усетя във вените твоята болка –
как чакат те гладни жена и деца...
Ала ти не проклинаш съдбата жестока,
с тез' две ръце храниш семейство, душа...

 

И поемаш с гърдите си изгреви морски –
в дома си ги носиш, да топлят нощта.
А пък ние – хвърчащи остатъци хорски,
се носим безцелно... Вихрушка листа...

 

Днес едно от листата край тебе отмаря
и пълни сърцето от твоята сила.
Позволи да приседна до тебе, рибарю,
и пак ще политна недрага-немила.

© Миглена Миткова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??