20 июн. 2021 г., 07:39

Предизборно 

  Поэзия » Гражданская
267 0 0

 

Предизборно

 

Живи сме! Все още нас ни има

във този винаги забравян край!

Прекрасен в пролет, лято , есен, зима!

Превърнахте го в Ад, а беше Рай!

 

Политици-нагли лицемери!

Депутати без морал и страх!

Глутница вълци от глад побеснели!

Не ви и пука, че това е грях!

 

Но рано или късно идва време

и всеки своя грях ще си плати!

Съдбата е жестока! Ще си вземе

от всекиго каквото и дължи!

 

Пари, коли, за собствена изгода

работи нашият пишман елит,

а щял да дава всичко за народа!

Държавата от тях е във фалит!

 

То кръгове различни, групировки,

митници, пристанища, сакън!

В театъра такива постановки

едва ли има? Хубав, розов сън!

 

Електоратът спи!Дори не диша

и си живее в неговия свят!

След всеки избор тъжно си въздиша

по сценарии толкова познат!

 

От коле до сега така било е:

едните лъжат, другите реват!

Не знаят някои море какво е,

а после същите ще изберат!

 

Народе прост, кога ли ще пораснеш

за нов живот, за нови бъднини?

Кога ли егото си ще надраснеш,

и ще достигнеш своите мечти?

 

 

19.06.2021 г.

 

 

 

© Георги Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??