Предай се, Исусе, предай се
преди на кръста да те разпнат.
За грешчиците си покай се,
преди ръцете с теб да си изплакнат.
В по-страшни грехове винят те,
и още по-зловещo ги изричат,
възползваха се от мита ти,
а лъжат нагло, колко те обичат.
Държат ръждивите пирони
готови да забиват бавно.
А сянката ти, склещена под трънната корона,
заплюват я и тъпчат ритуално.
Предай се, Исусе, предай се,
или пък... по-добре избягай!
Не казвай: „Господи, прости им!"
Чужди грехове на кръста не полагай,
че и Изкуплението дори е забравимо.
© Цветка Колева Все права защищены