10.09.2017 г., 23:32 ч.

Предай се, Исусе! 

  Поезия » Философска, Гражданска
642 0 3

Предай се, Исусе, предай се
преди на кръста да те разпнат.
За грешчиците си покай се,
преди ръцете с теб да си изплакнат.

В по-страшни грехове винят те,
и още по-зловещo ги изричат,
възползваха се от мита ти,
а лъжат нагло, колко те обичат.

Държат ръждивите пирони
готови да забиват бавно.
А сянката ти, склещена под трънната корона,
заплюват я и тъпчат ритуално.

Предай се, Исусе, предай се,
или пък... по-добре избягай!
Не казвай: „Господи, прости им!"
Чужди грехове на кръста не полагай,
че и Изкуплението дори е забравимо.

© Цветка Колева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Все още се сещаме. Някои напомнят в стих, проза, с ноти, или салют.... Но усилено вървим към забрава.
  • Гобленка, за Изкуплението на истинските се сещаме, когато имаме нужда от тяхната сила и опора. Поне...
  • Не е забравимо, макар усилено да ни карат, ако не да забравим, да се отеърнем. Много дилен стих!
Предложения
: ??:??