5 июл. 2012 г., 13:33

Преди да пресека реката 

  Поэзия » Другая
702 0 3

Да изравня блюдата на везните - 

преди да пресека реката.

Да си призная греховете скрити - 

преди да пресека реката.

 

Любовите си бавно да изстрадам - 

преди да пресека реката.

Да се усмихвам и когато падам -

преди да пресека реката.

 

На всички да простя, да се покая -

преди да пресека реката.

И чудото Живот да разгадая -

преди да пресека реката.

 

Щом съм готова, ловко да подхвърля

на теб, лодкарю, сетната монета

и всичко земно, тленно щом отхвърля,

да пресека реката с име Лета.

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??