18 мар. 2016 г., 07:51

Преди съмване 

  Поэзия
374 0 7

Пет без десет.
Още диша на рамото ти
онзи сън, в който
се движиш
като отнесен.
Пет без десет.
Чаршафът е облак,
понесъл сладкия мирис
на пеперуди
и обещания.
Следва... трясък.
Разярена врата.
Децата са гладни.
"Ти не си ми баща!"
Пеперуди подплашени.
Дупка в стомаха ти.
Пропаст 
пет пръста нагоре.
Прости ми,
не мога да гледам...
Пет без четвърт е.
Тръгвам.

© Миглена Цветкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??