29 сент. 2007 г., 14:59

ПРЕДПРОЛЕТНО 

  Поэзия
485 0 4
В студените вълни на есента
гората плавно сякаш се стопява.
И на талази идва, стъпва...тя.
И птичи зов оттам не проехтява...

В канавките с опадали листа
прибирам бавно страховете.
До вчера чаках, шумна, есента,
а днес прииждат дъждовете.

До вчера само есенното чувство
засипваше и моите сетива.
Вълшебница палитрата изкусно
разстла във есенни листа.

И моля се за спомен от любов -
в красив и сбъднат танц напролет.
И хоризонтът да се ширне ярък, нов
и пак да видя... лястовици в полет.

И моля се за твоята ръка,
едното зрънце пак поднесла ми.
Ще помня теб и... пролетта
във слънчевите звуци песенни.

28.09.2007г.

© Мери Попинз Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??