17 февр. 2013 г., 20:53  

Предшественик на пролетта 

  Поэзия » Любовная
492 0 0
  • Не съм те търсил. Нито съм те искал.
  • Но ти намери ме. Сама дойде.
  • Като предшественик на пролетта.
  • Като кокиче мъничко, красиво,
  • подаде се по снежната покривка  
  • и разцъфна в моята душа.
  • Не съм те искал, но със теб светът е по-различен.
  • Забравям за момент суровите ми дни.
  • И облаците, сякаш по-красиви,
  • огряни са от слънчеви лъчи.
  • Поспри така! Недей да бързаш!
  • Цвета си още малко ти задръж.
  • Не искам да увяхваш! Нито да си тръгваш!
  • Не искам пролетния дъжд!
  • Не знам защо те искам. Не знам и чуствата на любовта.
  • Но знам едно едничко нещо...
  • Че бавно разцъфтяваш в моята душа!

 

 

 

© Явор Илийски Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??