Преди векове и ери.
Племе с име на богове,
предрекло съдбоносния
край на нашата планета
Земя.
В календара си те
сложили черта на
година с повтарящи
се числа.
2012 била е тя.
Година на паника и война.
Година на природни бедствия
и трагични времена.
Ала хората отрекли това
и продължили да си живеят
както досега.
Не вярвали на предсказания,
написани преди Христа.
Но ето, когато небето потъмня,
земята се разлюля и
животните се скриха.
Хората си спомниха
гибелта, че идва
краят на света!
© Надя Донкова Все права защищены