ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ
Висока е цената на успеха –
каза ми един човек успял.
Отнема тя оназ утеха,
която даром Господ ни е дал.
Копнежа ти превръща се в реалност,
дързостта те качва на върха.
Успеха се облича в материалност,
разкошът мами те към пропастта.
Подхлъзнеш ли се ти по тази дяволска греда,
владение на дявола ще бъде твоята душа,
отнета ще ти бъде радостта
и на хората – опожарена – любовта.
Границата всеки трябва да открие
в живота свой на позволените неща.
Щастието за човека там се крие –
илюзията дебне го от другата страна.
© Бояна Костова Все права защищены
С обич.