26 oct 2006, 12:05

Предупреждение 

  Poesía
1302 0 6

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ

 

Висока е цената на успеха –

каза ми един човек успял.

Отнема тя оназ утеха,

която даром Господ ни е дал.

 

Копнежа ти превръща се в реалност,

дързостта те качва на върха.

Успеха се облича в материалност,

разкошът мами те към пропастта.

 

Подхлъзнеш ли се ти по тази дяволска греда,

владение на дявола ще бъде твоята душа,

отнета ще ти бъде радостта

и на хората – опожарена – любовта.

 

Границата всеки трябва да открие

в живота свой на позволените неща.

Щастието за човека там се крие –

илюзията дебне го от другата страна.

© Бояна Костова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??