Днес гледам те с почуда,
очакваш Възкресение и ти!?
Отдавна си подобие на Юда -
предател алчен и убиец на души.
Напразно е Исус кръвта пролял,
не са били такива светите мечти.
Отдавна още Той ги е прозрял,
а ти си плувнал в злоба и злини.
По навик от двуличност си залял
живота си и земните си дни.
Та, казваш, празника очакваш засиял
и нови жертви, грях, погубени съдби.
За теб е празник на двуличие изгрял,
Исуса чужд и благ на кръста пак виси,
не трогва те ни жалост, ни печал,
ни чест, ни чувства и сълзи.
Напразно е живота си за тебе дал,
напразни са били и чистите мечти
и Бог сгрешил е, като те създал
за чист живот, а не злини.
Олял живота си във кал,
превърнал в ад невинните съдби,
кръвта на близките предал
от алчност, слава, за пари,
очакваш празника и ти.
19.04.2011г.
© Лидия Сиркавара Все права защищены