Обичам всяка сутрин лятна
да се събуждам с тебе под ръка,
със аромата ти приятен:
букет уханен пролетни цветя.
Обичам всеки обед зноен
да се намираш близо ти до мен,
защото чувствам се спокоен,
лек, щастлив и удовлетворен.
Обичам всяка вечер нежна
устните ти топли да целувам;
когато вън се вие буря снежна
аз пред камината ти се любувам.
Ти си прегръдка топла в чаша,
блажен и сладострастен рай!
И много искам да ти кажа -
обичам те, прекрасен чай!
© Кавалер Все права защищены
И, да, идеята на финала е да изненадва, може да го наречем "ending twist" на стихотворението :D