Умирам нощем в мъки
и със слънцето се раждам.
За някой е просто изгрев,
за мен е ново начало.
Изплетена някога от нежност,
сега съм от скъсана прежда.
С първите слънчеви лъчи
идват и топли мисли с надежда.
От прах и пепел се издигам,
като птица феникс се раждам.
Разпервам криле и политам,
без да знам какво ме очаква.
Нося се през мрачните улици,
без в страни да поглеждам.
Сбогувам се със залеза тихо
и гледам как земята го поглъща.
Луната ме гледа и ми шепне
за спомени от минало време.
Тъмнината тихо и мен поглъща
и в мрачни мисли ме обгръща.
Вечер мрак ме изпепелява,
но утре пак ще се родя от жарава.
© Диляна Райчева Все права защищены