27 мар. 2005 г., 14:11

Превърни мъката си в забавление. 

  Поэзия
741 0 3
Когато съдбата започне да ти тежи,
когато си безнадеждно отчаян,
когато стене сърцето, молитви шепти
и се чувствуваш наранен и забравен...
Когато с Любовта се разделиш
и всички надежди угаснат.
Когато душата се гърчи и боли
и със себе си сякаш си наясно,
че живота повече не ти принадлежи...
           *******
Навън излез,
небето погледни притихнал,
когато нощта е посяла звезди,
когато луната ти се усмихва,
а слънцето дълбоко спи...
Вгледай се в това огромно небе,
на което не можеш да видиш края,
а всъщност ти виждаш само една
малка частица - от Безкрая!....
Тогава опитай с него да сравниш
себе си и всички твои разочарования...
И ще усетиш, колко малък си ти
и калко малки са твоите "страдания".
Така болката си ти ще потушиш...
Ще се усмихнеш - "няма място за сравнение"!
Защо тогава страдаш и  скърбиш,
превърни мъката си в забавление.....!
           *******
Човешкият живот е само миг
от необятностите на Безкрая (всеки го знае)
-Не се отчайвай, а в празник си го превърни
и бъди щастлив, че дълго трае........

© Пепа Деличева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря ви момичета! Радвам се,че сте вникнали в тази необятна и загадъчна Вселена и споделяте виждането ми по отношение на нея. Благодаря!
  • и на мен много ми хареса 6 от мен
  • Поздравления за хубавия стих, Пепа! Жалко, че не всеки вижда тези истини...
Предложения
: ??:??