15 июн. 2021 г., 15:19

През облаци мене откри 

  Поэзия » Любовная
171 0 0

 

      През облаци мене откри

 

Дъждът не попречи на мойта усмивка,

танцуваха рози във мен:

красиви  – червени и бели, и жълти,

засмя се денят вдъхновен.

 

И нищо, че в сиво небето се мръщи,

косата ми мокра блести,

гримът ми изми се, лицето ми свети,

но сини са мойте очи.

 

В душата ми светло е, радостно, бяло,

тъгата дъждът я изтри.

Ти щастие чудно – за мен долетяло

от странни далечни страни!

 

Разказва ми приказка, шепне сърцето

и пее във мене, лети…

И ето че слънце, напук на небето,

през облаци мене откри.

           Мария Мустакерска

© Maria Mustakerska Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??