10 мая 2009 г., 19:21

Приказката си е моя 

  Поэзия
862 0 1

Аз искам да съм част от приказка

и тази приказка да бъде моя.

Омръзна ми да казват ”шш... т, не говори за това, мълчи”!

Защо да не разкажа за чудно, приказно, вълшебно кралство,

изпълнено с мечти?!

И ето на, ще го направя,

напук на всичките лъжи!

Кралството, наречено България,

било красиво като райски кът.

В кралството живеели и бедни, и богати,

и лоши, и добри... 

Но за злочестий български народ

дошли разбойници и пак от трън, та на глог.

Грабежите започнали от раз,

все едно по план от Алкатраз.

Чудно станало и с българското Черноморие,

с дискотеки пошли - секс, пари и долнопробие.

Приказката си е моя,

а аз не искам този край - с убийства, наркотици и нещастия безброй!

Избирам си да бъда приказната фея,

избирам си света на радост и кипящ живот.

Избирам си мечтата, с нея да живея

и да вярвам в новия живот!

© Елена Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??