Някои казват:"Войната е далече от нас!"
"Да заровим в пясъка главите си за час!"
"Всичко ще отмине!И ние,пак оживели,
бързо ще въздигнем слова без предели:
за ония жертви,които отдадоха себе си,
и да сме доволно сити!Но те са ребуси,
за съжаление явно!Не разбрахме жеста
и знака отявлено,къде е тяхното място?!"
Сега сме доволни,че имаме,онова което,
те с кръвта си от миналото наше взеха!
© Стойчо Станев Все права защищены