1 авг. 2009 г., 00:26

Приятел (не наужким) 

  Поэзия » Философская
1334 0 7

                                                          на Анастасия Шахматова

 

 

Приятел, казват, значи много.

Приятел - с него си щастлив.

С такъв човек си винаги разбиран.

С него няма как денят ти да е сив.

 

От векове за приятелството се говори -

четем в романи, тълкуваме в легенди...

Дали го има, истинско ли е -

                                                  все спорим -

и сигурни сме - самите ние сме безгрешни.

 

Опарените казват "приятели не съществуват",

били са всички егоисти лицемерни...

Но ако вярваш, че приятел ти би могъл да бъдеш,

то значи някой все ще те намери!

 

Невинаги приятелят усмивки носи, 

защото знае, че те са краткотрайни.

Той може да е строг и да те кара да работиш

и горд да бъдеш от това накрая.

 

Приятелите често са разумни

и може да ти кажат:

                                  Остани си у дома!

Може да пропуснеш веселбите шумни,

но щом се завъртиш, ще видиш не човек, а канара!

© Емануела Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??