27 мар. 2006 г., 11:35

Приятелко любима 

  Поэзия
1956 0 2

Приятелко любима

 

Здравей приятелко любима,

нима си тъжна още ти?

Отдавна той далеч замина,

а тебе все силно те боли.

 

Недей по него сълзите си да лееш

не заслужава нищо твое той,

вдигни глава и продалжавай да живееш

не ти и трябва да е твой.

 

Аз зная – ти казваш, че все още го обичаш,

една сляпа и безумна любов

и не можеш името му да изричаш,

когато с мисъл пращаш му любовен зов.

 

Но защо да го обичаш продалжаваш?

Нима не разруши мечтите, съня, любовта,

нима цял живот любовта си ще раздаваш
и вечно ще таиш в сърцето самота.

© Мария Амбова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??