17 мая 2019 г., 10:16

Приятелства-предателства 

  Поэзия » Философская
405 0 0

Приятелства-предателства

Не съм готова и не мога да си тръгна.

Загнива коренът и в ниския си пласт.

Това, което предстои, не искам да е спомен,

ни повторение на единичния ми глас.

Не е на дневен ред и пътя наобратно.

Ще изтече вода цял океан. Торбата сол

с приятелите славни,

не ще ни промени във идеал.

Не съм готова. Няма и да бъда.

Изтичат мигове през пръсти и очи.

И по-добре да замълча, да не гадая.

Във тъмното проблясват и лъчи.

 

© Христина Комаревска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??