Приятелства-предателства
Не съм готова и не мога да си тръгна.
Загнива коренът и в ниския си пласт.
Това, което предстои, не искам да е спомен,
ни повторение на единичния ми глас.
Не е на дневен ред и пътя наобратно.
Ще изтече вода цял океан. Торбата сол
с приятелите славни,
не ще ни промени във идеал.
Не съм готова. Няма и да бъда.
Изтичат мигове през пръсти и очи.
И по-добре да замълча, да не гадая.
Във тъмното проблясват и лъчи.
© Христина Комаревска Todos los derechos reservados