Здравей, любими!
Как е днес денят?
Сърцето усмири ли се след мрака?
Здравей, любима!
Мъча се - уви...
но тази мисъл все в ума е като драка...
Коя, любими? Моля те - кажи!
Приятелите за това са - да помагат,
радости и болки сподели,
спести сърцето ти да страда!
Не зная, мила, само знам едно,
че боли, когато близък те засегне,
бориш се, премисляйки добро и зло
в очакване ръка за мир към тебе да протегне.
Недей да страдаш - знаеш го добре,
животът е борба - роден си да се бориш,
видях пред теб късмет да те зове
и никога за любов да се не молиш.
© Теодора Петкова Все права защищены