4 авг. 2011 г., 12:08

Приземяване 

  Поэзия » Юмористическая
478 0 1

 

ПРИЗЕМЯВАНЕ

 

 

В старинна епопея

   таз – добрата фея,

мери с аршина

   платове от коприна,

шие от позлата

   воала на момата,

кичи с огърлица

   красивата девица

и за утрешния бал –

   пантофки от кристал…

 

В старинна епопея

   юнакът побеждава змея,

брани се с меча и със щита

   от халата сърдита,

спасява свойта Дулсинея

   от занданите на змея,

после на коня вран, крилат,

   пристигат в царския палат

и накрай в двореца от сребро и позлата

   правят сватба пищна и богата…

 

В днешната епоха

   няма я кристалната пантофа,

няма го и змея,

   ала няма я и Дулсинея,

няма приказки красиви

   в градове циментени и сиви,

никой не бленува илюзорно

   в битието ни моторно,

никой не витае горе в небесата –

   яко се забихме долу в земята…

© Лиляна Благоева Андреева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??