Когато ти откъснеш цвете - радост,
сладострастен мирис на блаженство.
Откъснатото цвете - смърт
и горък спомен от нещастно детство.
Убий живот, за да
се радваш, зарадвай
другия с убийство,
с длето на скулптор
върху пясък, с вкус на пръст
и с мирис на блаженство.
© Кирил Младенов Все права защищены