25 янв. 2009 г., 11:14

* * * Пролет е... 

  Поэзия
650 0 20

                * * *

 

Пролет е.

Може би е нашата пролет.

(Не обичам да късам цветя.)

Магазините сега са затворени...

По витрините бягат лица...

 

Пролет е.

Баби продават кокичета.

Може би ще поседна до тях.

Бързат пред мене момчета, момичета.

Някак се лута младият свят.

 

Пролет е.

Много дръвчета разцъфнаха...

...Казват сняг ще вали през нощта.

Бързат наоколо "дънки оръфани"...

Май че рано дойде пролетта.

                                    11 март 1995 г.

                                     гр. Варна

 

 

© Надежда Маринова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??