22 мар. 2008 г., 17:58

Пролетен ден 

  Поэзия
517 0 0

 

Във ранния топъл, пролетен ден

със вятъра аз си играя.

Той гони ме или бяга далече,

в очите ми прах разпилява.


Докато усетя със него политам

и се рея като птица в небето.

А слънце с усмивка от облак излиза

и с парещи пръсти топи ледовете.

 

Във ранния топъл, пролетен ден

потърсих навън красотата.

Във стръкче трева,

вред птичите песни,

потънах в нежен парфюм

от цветята!

 

Във ранния топъл, пролетен ден

таен копнеж се заражда -

да намеря в човека човешкото.

Да намеря в човека лъч светлина,

струящ от душата!

 

© С обич от мен за вас Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??