11 мар. 2022 г., 23:12

Пролетна Магия 

  Поэзия
455 0 2

 

Пролетта ще настъпи отново

крехко розова, омайващо бяла и боязливо уханна...

И дъжда ще събуди земята

А цветята, срамежливо,

ще поклатят главички

Ще протегнат листа,

както сутрин децата

протягат ръчички

Ще се усмихне и слънцето...

Време е, всички да станат от сън!

И ще пеят капчуците ,

заедно с птиците,

свежите, весели Пролетни песни навън

А децата, ще търкат очички с юмручета

и ще мигат с ресниците сънено ...

Пролет е!

Пак е дошла изведнъж!

Като магия от някакъв сън!

Valentina Mitova

06/03/2022

© Valentina Mitova Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??