21 мар. 2015 г., 19:25

Пролетни гатанки 

  Поэзия » Для детей
2003 0 1

Из новите ми детски книжки с гатанки за оцветяване

Край притихналото блато

долетял е пак от юг.

Ех, горките – цяло лято

жабите ще плаши тук.     

Що е то?      (щъркелът)

 

 

Зиме нейде отлетяла,

но донася ни вестта

тази птичка черно-бяла,

че дошла е пролетта.      

Що е то?    (лястовичката)

 

 

Зиме в тинята се свира,

но напролет тук е пак

и оглася, без да спира,

цяло блато с – квак, квак, квак! 

Що е то?        (жабата)

© Борко Бърборко Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??