1 апр. 2021 г., 13:16

Пролетно настроение 

  Поэзия » Юмористическая, Пейзажная
294 0 2

Вървя по улицата селска
и вдишвам въздух чист!
Макар, че аз съм лелка-
радвам се на ден лъчист!

 

Поглеждам цъфнали дървета,
отварям ноздри като кон
и радвам се на селските контета,
като детенце на бонбон!

 

Поглеждам цъфнали градини
с първи пролетни цветя, 
да запомня аз картини,
сякаш ще рисувам днес деня.

 

А той прекрасен е във всяка багра,
що погледа ти нежно гали
и под купола на цветна шатра,
любовта ми бързо, бързо пали.

 

Сърцето бие лудо
от поривът на пролетта, 
а аз си мислех друго -
дошла е любовта!

 

Щастлива, волна
от хубавия ден,
отидох си доволна
и с нежен трепет в мен!

 

01.04.2021
 

© Кремена Арменчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??