Вървя по улицата селска
и вдишвам въздух чист!
Макар, че аз съм лелка-
радвам се на ден лъчист!
Поглеждам цъфнали дървета,
отварям ноздри като кон
и радвам се на селските контета,
като детенце на бонбон!
Поглеждам цъфнали градини
с първи пролетни цветя,
да запомня аз картини,
сякаш ще рисувам днес деня.
А той прекрасен е във всяка багра,
що погледа ти нежно гали
и под купола на цветна шатра,
любовта ми бързо, бързо пали.
Сърцето бие лудо
от поривът на пролетта,
а аз си мислех друго -
дошла е любовта!
Щастлива, волна
от хубавия ден,
отидох си доволна
и с нежен трепет в мен!
01.04.2021
© Кремена Арменчева Всички права запазени