Кога ќе се разбудиш од убави соништа,
пронајди се во мојата себична поезија,
со поглед стрелам во твојата гордост,
а добро е само она што е вистинско,
се друго е карикатиура во песок,
и затоа бранови ти носам,
меѓу две скромни воздишки,
пронајди се во мојата самобендисана поезија.
© Sanja Atanasovska Все права защищены