ПРОПАСТ
Тегли ме стръмният скат.
Пропаст отдолу ме чака.
Как да се върна назад
и да избягам от мрака?
Впивам се в гола земя.
Стискам мъртвите корени.
Като птица ще полетя
над скалите оголени.
Отгоре се спуска лавина.
Още съм в полет над нея.
Със смъртта се разминах.
... И как да не пия и пея?
© Мимо Николов Все права защищены