Днес пред тебе, майко свята,
прекланям вирнатата си глава,
че едничка ти си на Земята
що изтриваш ни греха.
А ти ме галиш по главата,
тихо думи ми редиш -
как чедото за теб е свято,
как простила си ми от преди
греха да сторя,
пред теб за прошка да се моля.
И в мене нещо тъй дълбоко
събужда се и сякаш съм на пет
и притискам се о твоята гръд бездънна -
да взема още част от теб.
А ти не спря да се раздаваш,
тъй щедра и неуморима си.
С поглед благ душа даряваш,
за да бъдем,
да сме ние -
твоите деца.
Прошка днес от теб, мамо, искам,
за всички мои грехове.
Ръка целувам, устните о ней притискам.
Глава накланям,
душа смирявам,
пред твоята същност се прекланям
и моля те да ми простиш!
© Мария Георгиева Все права защищены