Приятели, аз знам - ще ми простите.
И враговете нека ми простят,
задето съм преследвал с хъс мечтите,
непримирим във примирения ни свят.
Аз знам - човек от грешките се учи.
От грешките човек кове съдба.
Простете ми, задето с вас се случи
съвсем случайно аз да съгреша.
Аз също ви прощавам греховете.
Достойнството е в прошка да дадем.
Прощавам яростта на враговете.
Безпрошието е жесток ярем.
Прощавайте! Бъдете над нещата,
които определят всеки ден.
Простете ми! Отчитайте делата,
че Бог ще съди утре вас и мен!
© Валентин Йорданов Все права защищены