16 мар. 2010 г., 20:31

Прости ми, майко 

  Поэзия » Другая
2604 0 6

Пред тебе, майко, днес аз коленича,
за прошка да помоля искам аз.
Да кажа колко много те обичам,
"Прости ми" - да изкажа на глас.

Да ми простиш, за хилядите грешки,
за побелелите от ядове коси.
Безгрешни няма, знаеш, и човешко е,
от младостта неволно се греши.

Да ми простиш, за нощите безсънни,
за мислите, какво ли правя вън?
За страховете, тъмни и бездънни,
прогонващи спокойния ти сън.

Да ми простиш, за всяка твоя бръчка,
за набразденото от грижите чело.
За нервите, белùте, все бях пръчка,
препречена във твойто колело.

Прости ми, за сълзите на раздяла,
да можех, бих ги взела до една.
Знам от раздели, че така си остаряла,
все плачеше на входната врата.

Прости ми, майко, много те обичам,
днес прегръщам те със много плам.
Където и да съм, при теб пак тичам,
защото ти си моят свещен храм.

© Таня Илиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Страхотно е,разплака ме Татяна!!!
  • Щастлива е майката, която може да чуе такива думи от своето дете!Невероятно сърдечен и трогателен стих!Поздрав!
  • Благодаря много за коментарите и милите думи
  • Разтърстващо е...!За съжаление моята майка вече не е сред живите и съм като дърво без корен.
  • Написаното е толкова чисто, истинско и красиво...! Поздравления! Невероятно е!
  • Поздрав!
Предложения
: ??:??