6 июн. 2008 г., 07:37

Просто... ден обикновен 

  Поэзия
591 0 22

 

В прегръдката раздиплена на планината
се будят бавно пролетни села.
Сънят им топъл стеле се с мъглата
през борови гори нагоре, към върха -
искрящ, от първите лъчи обгърнат,
подпрял небето свежо с рамене. 
Утринната тишина стапя се забързано
в шума обикновен на юнския нов ден.
***
Забързан, делникът отлита - като миг -
с дъха си многогласен властвал над града.
Слънцето зад билото сплита си лъчите
и неусетно дава път на вечерта. 
На Витоша проблясват хижите - като искрù.
Във парка се прегръщат млади влюбени,
всред аромата топъл на цъфнали липи 
се вричат в вечна обич и целуват се.
Хлапета, като че е ден последен за игри,
тичат, яхат колелата и политат.
На пейките присядат двойки възрастни,
леко уморени, но заедно - щастливи.
***
Улиците опустяват. Притулват се витрините.
Замлъква вятърът. Птиците притихват.
Един подир един прозорците усмихват се.
Небето бавно се унася в топлонощно синьо.

© Дора Павлова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??