Не тръгвай в тази тъмна нощ.
Вятърът е бурен, улиците - кални.
Смелостта понякога е лош порок
и как прежали дните наши малки?
Обувки нови утре ще си купиш.
Ще изсъхнат дрехите без време.
Но спомените как ще задържиш,
щом няма да съм някъде до тебе?
И знаеш ли, странно, но го знам,
че когато мине бурята злочестна,
ще потърсиш топлата ми длан,
дарявала ти любовта без сметка...
© Теодорина Аначкова Все права защищены
Ще изсъхнат дрехите без време.
Но спомените как ще задържиш,
щом няма да съм някъде до тебе?"
Харесах!