В светлата прозрачност
на настъпващия ден
появява се розовопръстата ЕОС
на каляска - златен облак,
впрегнала сребристи еднорози -
гривите им - слънчеви лъчи,
и блести всичко в светла
прозрачна златистост,
носи нови надежди
на заспали, отчаяни души,
завива ги с шал -
нежна прозрачна златистост,
на царска трапеза
с неземни прозрачни мечти.
© Есфир Асфар Все права защищены