С децата често ти работиш,
благородно и хуманно е.
Разливаш с пръсти добротата си
и правиш ги щастливи, здрави.
Интересна туй професия е,
наука за човешката душа и мозък,
че те са малки, имат те проблеми,
но ти ще им ги разрешиш с излъчването си,
така че един ден всичко те да могат.
Децата са като цветята,
полееш ли ги и погалиш ли ги,
обърнеш ли ти сам внимание повече,
един ден добър плод те ще дадат,
ще сбъднат на родителите си мечтата.
Че лош човек е този, който е забравил детството,
в децата трябва да се инвестира, те са бъдещето,
без огледи на средствата.
Децата чувстват кой добър е с тях,
при него те отиват, не без причина,
и заобикват го завинаги,
в душите им той живее, няма как да мине.
Разливай с пръсти добротата си,
тъй че в умовете и сърцата им да влезе.
С умението на психолог,
излекувай ти речта, душите, умовете им.
© БОРИС РАШЕВ Все права защищены
Не само деца,всички усещаме кой е добър,съвсем инстнинктивно!
Същото го усещам и в теб!
Поздрав и добре дошъл!