Неведоми са пътищата Божи!
Понякога минирани съвсем,
избираме на сляпо, ако можем
или тотално да ги отречем.
Неверния си път ако поемем -
връхлитат ни порои зли.
Не искаме да ги приемем,
но ни ужилват хиляди оси.
И си задаваме въпроси -
по кой от пътищата да вървим
и кой доброто ще ни носи,
и как живота си да изградим!
А толкова е всъщност просто!
Обичай, прощавай и твори
с чест, достойнство, благородство
свят с хармония и мир си сътвори!
© Румяна Все права защищены