8 июн. 2019 г., 17:41

Пътуване 

  Поэзия » Другая
482 0 0

Безкрайни дни край мен минават,

но пак на прага съм, стоя.

Дали с надежда ме даряват

или обсипват ме с тъга.

 

Опитвам бавно да прекрача,

напред със мисъл за промяна.

Сълзите спирам и не плача,

с ръце покривам всяка рана.

 

Направих стъпка, после втора,

почувствах нежен аромат.

Край мен вървяха много хора,

забързани към своя свят.

 

Едни се взират във живота,

а други реят се в мечти,

но всеки тръгнал е в посока

и сам по своя път върви.

 

И тъй, увлечен от тълпата,

минавам улици, пустини,

разчитайки на сетивата

ще спра след дни или...години.

 

И питах се, къде отивам,

не знаех как да отговоря.

Защо ли нищо не намирам,

врата, която да отворя.

 

Но казах си, не съжалявай,

надежда някъде се крие.

Бори се и не се предавай

и тя сама ще те открие.

 

Поспрях за малко. Чух вълните.

Море видях, не бе лъжа.

И вече знаех, че със дните,
по пътя си ще продължа.

© Николай Ковачев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??