28 окт. 2020 г., 10:01  

Пътят 

  Поэзия » Гражданская
203 0 0

"Тежко сега живеем!" -

повтаря народът песимистично.

Но вярвайте - ще успеем,

ще се справим отлично.

 

Пътя да намерим трябва

и по него да вървим,

да спрем тез, що ни ограбват

и безобразията им да не търпим.

 

Те като добитък ни третират,

вместо грижи да полагат,

хора от глад умират,

на тях първо трябва да помагат.

 

Но спи си кротко народа,

глутница вълци в кошарата го яде,

що за джоба мисли, за изгода,

просто той оттам трябва да я изведе!

© Георги Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??