15 июн. 2008 г., 12:49

Р Е Ц Е П Т А 

  Поэзия » Философская
726 0 3

-Искам кратка рецепта... как да живея?

Кажете ми панацея*!

-Обърнете се към господин един... Кант Имануел.

Ще ви предпише той,  категорически императив**,

който гласи:

"Винаги да се отнасяме към другите

във себе си като към цел,

а не като средство за постигане на друго нещо."

Или казано в същия смисъл,  в друг ред:

„Не върши другиму това, което не искаш

да сторят на теб!"

-Но кажете ми все пак, как да живея?

-Прочетете стих дванадесети, глава седма:

Евангелие от Матея!

 

 

 

"Прочее, всичко което искате да правят вам човеците,

същото правете и вие тям, защото това е законът на пророците."

Ев. от Матея 7:12

 

* - лекарство за всичко търсено от алхимиците

** - общовалиден закон

© Александра Сергеевна Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??