23 мая 2018 г., 02:22

Работна седмица 

  Поэзия » Другая
394 3 9

Във службата съм. Днес е Понеделник.
Започва нова седмица за нас.
Колегата ми, който е от Перник,
отново ще помоли за аванс.

 

Събуждам се. Разбрах, че днес е Вторник.
В прогнозата не казват "Ще вали!"
Аз Пешо ще държа за отговорник
ако градушка падне и гърми!

 

Любимото ми утро! Днес е Сряда!
С колата се придвижвам на инат.
Заплата на чиновник ми приляга,
макар че аз душевно съм богат!

 

Очи отварям. Днес ли е Четвъртък?
Това е най-завихрящият ден!
От мястото работно не помръдвам
и всеки поглед вперен е във мен!

 

Най-светлото и бодро утро - Петък!
Денят на всеки майстор е това!
За Уикенда от днес си правя сметка!
Ще падне много луда веселба!

© Виктория Тасева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??