17 мая 2023 г., 12:50

Рап за наивници 

  Поэзия
200 3 1

РАП ЗА НАИВНИЦИ

 

Тъй както котаракът скача

върху нещастното врабче,

и както с брадвата палачът

глава безмилостно сече,

и гладната змия поглъща

новороденото мишле,

и римата – проклета тъща! –

за мен вари татул в котле,

тъй както мравката щипука

и грохва под трошица хляб,

и аз умирам в адска скука

във гнусния световен рап,

тъй както и Жена красива

подлецът лъже с вещина,

а моята душа се свива

пред всяка болка и злина,

когато утре си отида,

речете ми: – Прощавай, брат!

 

Бях остро бисерче във мида,

премазана от този свят.

 

16 май 2023 г.

гр. София, 12, 50 ч.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Неповторим и неподражаем!!!

    и римата – проклета тъща! –
    за мен вари татул в котле,
Предложения
: ??:??