Рождените ни дни
са дни за равносметка.
Аз явно съм роден с късмет щастлив -
след толкова премеждия съм жив!
Дори да има някой да ме мрази,
ангел-хранителят ми бе добър,
и винаги до мен с разкрит чадър –
да ме спасява и от злото да ме пази.
В кабината ми щъркел се удари -
той влезе на кайма,
а мене само леко ме опари.
И падах с парашут недоразтворен -
на мое място всеки друг юнак
не би се отървал без счупен крак!
Вървях пред блока.
Някакъв кретен
изхвърлил през балкона си саксия -
и тя паднà на крачица пред мен!
Какво не ми се случва!
Най-подир
в кръстовището ме удари TИР.
Но с малка скорост –
пак ми се размина
със смачкана и потрошена ламарина.
И футбол поиграх,
и шах,
и стихове пописах.
Разбира се,
с тях никого не слисах,
посредствен бях,
не бях поет велик -
обаче си измислих хубав ник!
Така до днеска всичко е наред.
В главата, казват, малко не съм в ред,
но туй не ме тревожи мен, понеже
тя е на края – може и да се отреже!
© Ангел Чортов Все права защищены
И на вас пожелавам да посрещате рождените си дни винаги здрави и щастливи, и в добро настроение. И в равносметките си да изброявате много, много по-големи успехи.
Аз се чувствах щастлив, защото не съм бил амбициозен.
"С какво все пак се чувствувам щастлив -
след толкова премеждия - съм жив."
За вас това е хубаво да не бъде достатъчно.
И все пак човек трябва да бъде амбициозен, но с мярка. За да не каже накрая: "Проклета амбицийо, колко скъпо съм те платил!"